HPE integreert Primera-opslagplatform met composable infrastructuur

HPE kondigt een gecombineerd aanbod aan van zijn AI-aangedreven opslagplatform Primera met de ‘composability’ van Synergy en Composable Rack. Dat moet bedrijven in staat stellen om gemengde workloads te ondersteunen met dezelfde snelheid, data resiliency en schaalbaarheid als in de cloud.

Primera werd eerder dit jaar gelanceerd tijdens HPE Discover in Las Vegas, en is een opslagplatform dat wordt aangedreven door HPE’s AI-oplossing Infosight. Volgens de fabrikant reduceert het de tijd die aan opslagbeheer wordt gespendeerd met 93 procent. Danzkij de ingebakken AI kunnen eventuele problemen worden voorspeld en voorkomen, en worden de prestaties van applicaties versneld.

Synergy en Composable Rack behoren tot HPE’s aanbod van composable infrastructuur. De hardware laat toe om rekenkracht, RAM en opslag afzonderlijk naar believen te schalen. Die on-demand provisioning voor elke workload of SLA vertaalt zich in flinke Capex-besparingen, terwijl software-gedefinieerde automatisering de efficiëntie verhoogt en ook een vermindering in Opex-kosten met zich meebrengt.

De combinatie van Primera met Synergy en Composable Rack laat bedrijven volgens HPE toe om “diensten te leverne op een intelligent cloudplatform, wat de flexibiliteit biedt om elke applicatie en SLA te ondersteunen met cloudachtige flexibiliteit, extreme veerkracht en naadloze schaalbaarheid.”

Aanvullend kondigt HPE ook de ondersteuning voor VMware Cloud Foundation (VCF) op Composable Rack aan, voor hybride cloudimplementaties. Synergy ondersteunt al langer VCF.

De integratie van HPE Primera met Synergy en Composable Rack, evenals de ondersteuning voor VCF op Composable Rack worden deze maand beschikbaar gemaakt.