2min

Tags in dit artikel

, , ,

Thailand wil de verkoop van GTA gaan boycotten. Deze beslissing is gemaakt nadat een tiener een scene van GTA na wilde spelen. Hij sleepte een taxi-chauffeur uit zijn taxi en beroofde hem van het leven.

"We verzoeken de winkels om het spel uit de schappen te halen, we zullen het spel vervangen door alternatieven," aldus Sakchai Chotikachinda, marketingmanager bij New Era Interactive Media.

De achttien-jarige student is inmiddels vastgezet, hij wordt schuldig bevonden aan het beroven en neersteken van een taxi-chauffeur. Volgens de politie vertoont de jongen verder normaal gedrag en verklaart dan ook dat het komt door GTA.

"Hij zei dat hij wilde uitproberen of het stelen van een taxi net zo gemakkelijk is in het echte leven als het is in GTA.", aldus de Taiwanese politie.

De jongen heeft de taxi-chauffeur zaterdag van het leven berooft en is opgepakt toen hij uit een straat wilde rijden met de gewonde taxi-chauffeur achterin. De jongen verklaart de chauffeur niet opzettelijk vermoord te hebben. Hij vocht terug en daarom vermoordde hij de man met een mes.

De overheid ziet het probleem als een tikkende tijdbom, "Vandaag is het een taxi-chauffeur, morgen kan het slachtoffer een verkoper bij een games-winkel zijn." Tevens meldt de overheid dat deze situatie hun ogen geopend heeft wat betreft gewelddadige spellen, die moeten beter aangepakt worden. De overheid ziet haar kansen bij ‘rating-systems’, waarbij het spel dus gekwalificeerd wordt. Anderzijds moeten de arcade-hallen het spelen van dit soort spellen niet ten alle tijden toestaan.