1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft het sinds kort mogelijk gemaakt om via een beveiligde HTTPS-verbinding je Gmail te bekijken, maar deze staat standaard niet aan.

Dus diegene die via een onbeveiligd draadloos netwerk zijn Gmail bekijkt en mailtjes verstuurt hoeft niet bang te zijn dat anderen meekijken. "We gebruiken https om elke keer dat je inlogt je wachtwoord te beschermen, maar gebruiken het niet als je bent ingelogd, tenzij je hierom vraagt", aldus Google.

"Https kan namelijk je e-mail trager maken, je computer moet namelijk allemaal extra werk doen om die data te ontsleutelen en versleutelen. Daarom laten we je zelf kiezen," aldus Google.

Google adviseert de optie aan te zetten voor gebruikers van onbeveiligde internetverbindingen. "Je Google account is kwetsbaarder om gekaapt te worden. Onbeveiligde netwerken maken het eenvoudiger voor iemand om zich als jou voor te doen en volledige toegang tot je Google account te krijgen, waaronder vertrouwelijke informatie zoals bankafschriften en andere logingegevens."