1 min

Tags in dit artikel

,

Op 1 augustus gaat de Nederlandse variant van de "Million Dollar Homepage" van start. Twee Nederlandse broers verkopen op deze webpagina tienduizend pixelblokken. Alex Tew heeft dit eerder bedacht, en met veel succes uitgevoerd.

Deze site dient als voorbeeld voor de broers. Tew startte zijn site in 2003 en verdeelde die in een miljoen pixels die hij voor een dollar per stuk verkocht. Maar aangezien hij slechts in blokken van 10×10 pixels verkocht kost het dus minimaal 100 dollar.

De opbrengst wilde Tew gebruiken als financiering voor zijn studie en hij was van plan de website vijf jaar online te houden. Binnen een half jaar was de site al volgebouwd met allerlei mini-banners en zo verdiende Tew meer dan een miljoen dollar.

De broers, 14 en 21 jaar oud, vragen één euro per verkochte pixel, ook in blokken van 100. De helft van de opbrengst zal gedoneerd worden aan een goed doel en op de site is ook te zien hoeveel al naar goede doelen is gegaan.

Mocht hun plan ook slagen dan verdienen de initiatiefnemers hier dus een half miljoen euro aan. Ze verwachten zelf meer dan twee miljoen bezoekers in een paar maanden en inmiddels hebben ze de eerste grote bedrijven al gevonden die een plekje wilden op de miljoenenpagina.