2min

Tags in dit artikel

, ,

Het besturingssysteem Linux heeft voor een behoorlijke omzet gezorgd bij verschillende sectoren. Zo gaven bedrijven dit jaar maar liefst 21 miljard dollar uit aan software, hardware en overige diensten die bestemd zijn voor hun Linux-servers.

IDC, de organisatie die met de cijfers naar buiten kwam, laat weten dat deze omzet waarschijnlijk nog meer zal toenemen. Zo gelooft IDC dat het bedrag van 21 miljard dollar zal groeien naar 49 miljard dollar in 2011. Dat zou dus betekenen dat er per jaar een groei van 24 procent nodig is op de omzet om dit waar te kunnen maken.

Volgens IDC is de ontwikkeling van software erg belangrijk voor de bijdrage aan deze omzet. Software voor Linux is namelijk één van de voornaamste bestedingen van de mensen die Linux gebruiken. Zo laat IDC weten dat de Linux-gebruikers vorig jaar voor tien miljard aan software gekocht hebben die gebruikt wordt op Linux-systemen. Dit bedrag zal, net zoals de omzet, ook gaan toenemen volgens IDC. Deze groei zou zelfs nog sterker moeten zijn dan de totale omzet, want IDC gaat er vanuit dat het aandeel software met 36 procent per jaar zal groeien. Dat zou betekenen dat het bedrag in 2011 op 31 miljard dollar neerkomt.

Door dit verschijnsel zal het aandeel van Linux-software in de gehele softwaremarkt ook toenemen volgens IDC. Op dit moment is dat aandeel vier procent, maar IDC voorspelt dat dit aandeel in 2011 gegroeid zal zijn tot negen procent.