Samsungs nieuwe server-SSD’s beschermen automatisch tegen dataverlies

Samsung lanceert twee nieuwe SSD-reeksen die gericht zijn op zakelijk gebruik in datacenters. De nieuwe SSD’s verdubbelen de snelheid dankzij PCIe 4.0 en beschikken over nieuwe technologie om dataverlies als gevolg van een falende SSD tegen te gaan. 

De nieuwe SSD’s luisteren naar de namen PM1733 en PM1735, en omvatten samen negentien verschillende modellen. Ze komen in twee formaten, PCIe-add-in-kaart of 2,5 inch U.2, en verschillende opslagcapaciteiten van 800 GB tot 30,72 TB.

De SSD’s maken gebruik van PCIe 4.0, met sequentiële schrijfsnelheden tot 3.800 MB/s en leessnelheden tot 6.400 MB/s voor de U.2-schijven of 8.000 MB/s voor de PCIe-kaarten.

Fail-in-place

Samsung mikt in de eerste plaats op servergebruik in datacenters en voegde in dat verband ook een nieuwe ‘fail-in-place’-technologie toe. Die zorgt ervoor dat de SSD’s ook blijven werken wanneer een NAND-chip het begeeft. De SSD kopieert de data die dreigt verloren te gaan dan automatisch naar andere beschikbare ruimte op de schijf.

Daarnaast introduceert Samsung virtualisatie op de SSD’s om ze op te splitsen in maximaal 64 kleinere SSD’s, die apart aanspreekbaar zijn. Machine learning moet ten slotte zorgen voor een hogere betrouwbaarheid.

Samsung heeft nog geen beschikbaarheid, noch prijzen aangekondigd voor de nieuwe SSD’s.