Colt rolt rechtstreekse verbindingen met Google Cloud Platform uit

Netwerkspecialist Colt biedt voortaan rechtstreekse netwerkverbindingen met Google’s Cloud Platform aan. Dat moet het eenvoudiger maken om betrouwbare hybride infrastructuur aan te leggen.

Colt gaat bedrijven verbinden met de Google Cloud met toegewijde verbindingen. Via het Colt IQ-netwerk zal het bedrijf Dedicated Cloud Access (DCA) bieden naar de datacenters van Google. De verbinding biedt een gegarandeerde snelheid met een lage latency, die door klanten op maat verstelbaar is via een self service-portaal. Zo kan je zelf in bijna realtime de verbindingssnelheid van het netwerk upgraden of net naar omlaag schroeven, al naargelang je noden.

Kostenbesparing

Het Colt IQ-netwerk is geoptimaliseerd voor 100 Gbps-verbindingen en omvat meer dan 900 datacenters en 27.500 gebouwen wereldwijd. Het is vrijwel volledig in eigendom van Colt zelf. Door het netwerk te gebruiken om on premises-infrastructuur met de cloud te verbinden, zouden klanten een hogere doorvoercapaciteit en een kostenbesparing ervaren.

“Ons netwerk fungeert als een backbone voor de verbinding”, zegt Peter Coppens, Vice President Product Portfolio bij Colt. “Organisaties kunnen rechtstreeks verbinding maken met Google Cloud en in realtime connectiviteit afnemen.” De connectiviteit is onmiddellijk beschikbaar in Europa, Azië en de VS.

Gerelateerd: Colt combineert zakelijke communicatie met Microsoft-oplossingen