2min

Tags in dit artikel

, ,

Iedereen die Microsoft Office voor de Mac koopt, kan gratis updaten naar de Mac Office 2008 versie. De 2008 versie zal vanaf 15 januari 2008 in de Verenigde Staten te verkrijgen zijn en in het eerste kwartaal van 2008 in de meeste Europese landen.

Nu het zeker is dat de Office voor de Mac naar 2008 verschuift wil Microsoft niemand tegen houden nog langer zonder Office te zitten. Als je het dus nu aanschaft, kan je het in het voorjaar inwisselen voor een nieuwe versie. Dit wordt mogelijk maakt door de zogenaamde technologiegarantie.

Op de Apple Expo in Parijs kondigde Microsoft drie versies van Office 2008 voor de Mac aan. Er komt een standaard versie, er komt een versie voor de Mac Special Media Edition en een Home en Student Edition. De studente versie heeft drie licenties en de rest maar eentje. De prijzen zijn als volgt:

  • Standaard: 499,95 euro
  • Special Media Edition: 629,95 euro
  • Home en Student: 139,95 euro
  • Standaard update: 299,95 euro
  • Special Media Editon Update: 429,95 euro

De updates zijn pas na 31 maart 2008 te verkrijgen.

Deze Office versie bestaat uit de standaard programma’s Word, Excel, PowerPoint en Entrourage voor e-mail en de agenda. Office werkt ook hier met het nieuwe open XML-bestandsformaat, dit formaat werd geïntroduceerd bij Office 2007. Deze drie versies zijn geschikt voor Power PC- en op Intel gebaseerde Macs. De Office programma’s zullen verkrijgbaar zijn in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Spaans en Zweeds. Microsoft doet er nog drie extra talen bij om te kijken of er dan meer vraag naar is, deze talen zijn Deens, Fins en Noors.