VMware kijkt naar de toekomst met acquisitie van Pivotal en Carbon Black

VMware is op overnamepad. De virtualistatiespecialist heeft de acquisitie van securitybedrijf Carbon Black bekendgemaakt en bevestigt de overname van zusterbedrijf Pivotal, waar eerder al sprake van was.

VMware maakte het nieuws bekend tijdens de voorstelling van zijn recentste kwartaalresultaten. Het bedrijf realiseerde een kwartaalomzet van 2,44 miljard dollar, een stijging van 12 procent jaar op jaar.

“Voortbouwend op alweer een solide kwartaal, verheugt het ons om aan te kondigen dat we van plan zijn Pivotal en Carbon over te nemen”, zegt Pat Gelsinger, CEO van VMware. “Deze acquisities hebben betrekking op twee kritieke technologische prioriteiten voor alle bedrijven vandaag – het bouwen van moderne enterprise-applicaties, en het beschermen van enterprise-workloads en klanten.”

De overname van Pivotal heeft een waarde van 2,7 miljard dollar, terwijl VMware voor Carbon Black 2,1 miljard dollar neertelt. Beide bedrijven zijn erg verschillend, maar focussen allebei op moderne workloads. Pivotal, dat werd opgericht in de schoot van VMware en EMC, richt zich op het bouwen van moderne applicaties voor diverse cloudplatformen, terwijl Carbon Black gespecialiseerd is in de bescherming ervan.

De twee acquisities volgen op de overname van Bitnami door VMware eerder dit jaar. Ook die overname was erop gericht om de technologie van VMware klaar te stomen voor een toekomst waarin virtualisatie slechts één onderdeel van de vergelijking is.