Lancom LN-1700UE access point omarmt draadloze ePaper-technologie

Lancom heeft zijn WLAN-portfolio uitgebreid met de LN-1700UE. Deze enterprise access point kan worden gezien als een allrounder voor dynamisch gebruik.

De Lancom LN-1700UE combineert Gigabit-WLAN met Wireless ePaper-ondersteuning. Deze combinatie dient als basis voor moderne Digital Signage- en IoT-oplossingen, mede ook doordat de nieuwe access point snelle WLAN-bedrijfsnetwerken mogelijk maakt.

Multi-User MIMO

Bovendien voorziet de nieuwe enterprise access point via twee WLAN-radiomodules (Wifi 5 en Wifi 4) in de 2,4 GHz-band en 5 GHz-band . Een Multi-User MIMO zorgt ervoor dat alle beschikbare zogeheten spatial streams over meerdere Wifi 5 clients gelijktijdig verdeeld worden. Dat alles maakt de access point geschikt voor omgevingen met veel clients.

Ook wordt de beschikbare bandbreedte efficiënt gebruikt en vertragingen in het draadloze netwerk aanzienlijk verminderd. De LN-1700UE bereikt datasnelheden tot maximaal 1733 Mbps.

Wireless ePaper displays

Een vast geïntegreerde radiomodule zorgt voor verbinding met Lancom Wireless ePaper displays. De gepatenteerde technologie maakt het mogelijk dat displays storingsvrij parallel met WLAN gebruikt kunnen worden. Wireless ePaper displays worden onder meer gebruikt als digitale bewegwijzering in kantoorgebouwen en conferentiecentra. Maar ook als elektronische prijskaartjes in de detailhandel of voor papierloze optimalisatie van processen in de gezondheidszorg, industrie en productie. In de toekomst zijn meer IoT-radiotoepassingen denkbaar dankzij de geïntegreerde USB-poort.

De ‘maximale flexibiliteit’ van de LN-1700UE stelt gebruikers in staat om de nieuwe access point onafhankelijk te bedienen en te beheren via een WLAN-controller. Lancom Management Cloud (LMC) is ook beschikbaar. Hierdoor kunnen  complexe netwerkinfrastructuren via Software-defined Networking (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN, SD-SECURITY) geautomatiseerd ingericht worden.

Beveiligingsfuncties

Verder beschikt de nieuwe enterprise access point over uitgebreide beveiligingsfuncties. Zo zorgen WPA3-Personal, IEEE 802.1X (WPA3-Enterprise, WPA2-Enterprise), IEEE 802.11i met WPA2 en AES-codering voor maximale WLAN-security. Daarnaast biedt de access point virtualisatiefuncties, zoals Multi-SSID en VLAN en hebben gebruikers voor wat betreft stroomvoorziening de keuze tussen Power over Ethernet (IEEE 802.3at) of een traditionele voedingskabel. De USB-poort is bewust binnen de interne kabelgoot geplaatst om de radiomodules tegen diefstal te beschermen.

De Lancom LN-1700UE is vanaf vandaag beschikbaar en kost 899 euro excl. btw.

Lees ook: Gesimuleerde Marsmissie gebruikt draadloze netwerkapparatuur van LANCOM