1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft gisteren de resultaten van het tweede fiscale kwartaal, dat loopt van januari tot maart, bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de vraag naar Macs ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar met 36 procent is gegroeid en dat de vraag naar iPod’s in vergelijking met vorig jaar gegroeid is met 24 procent.

Apple heeft in het tweede kwartaal 1.517.000 Macs verkocht en bijna zeven keer zoveel iPods, 10.549.000 om precies te zijn. Volgens analisten is de groei van 36 procent bij de Macs met name te danken aan de overstap van PPC processors naar Intel processors.

Ook over de omzet en winst had Apple niets te klagen. De omzet voor het tweede kwartaal kwam uit op 5,26 miljard dollar, een stijging van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De winst kwam vervolgens uit op 770 dollar miljoen, maarliefst 87 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Naar verwachting wordt het een goed jaar voor Apple. Met de release van de iPhone in juni en Mac OS X ‘Leopard’ in oktober zullen de resultaten voor de rest van het jaar positief gestemd zijn, zo is de verwachting.