Problemen bij zakelijke klanten omwille van storing in datacenter Proximus

Update 13/08: dit stuk werd herwerkt met actuele informatie op basis van reacties van Proximus en enkele lezers.

Het datacenter van Proximus in Evere ondervond gisteren problemen. Die zorgden voor connectiviteitsproblemen bij zakelijke klanten. Intussen is de panne grotendeels verholpen, al zijn voor sommige zakelijke klanten nog specifieke acties nodig na de heropstart.

Gisteren zorgde een software-update van een netwerkswitch in het datacenter van Proximus in Evere voor problemen bij professionele klanten. Onder andere de diensten van Recip-e werden getroffen. Daarmee worden onder andere elektronische doktervoorschriften beheerd, ging als gevolg daarvan offline. Ook andere zakelijke klanten kregen te kampen met connectiviteitsproblemen.

“Tegen 20u30 gisterenavond werd een technische oplossing gevonden en de diensten voor de klanten werden gisteravond en ’s nachts geleidelijk hersteld”, laat Proximus weten in een reactie aan Techzine. Sinds vanochtend is de situatie opnieuw normaal voor de grote meerderheid van de klanten, al bleven sommige bedrijven problemen ondervinden. Dat bleek onder andere uit reacties van lezers aan Techzine.

Individuele problemen

Proximus bevestigt dat er voor sommige klanten nog specifieke acties nodig waren om de problemen volledig op te lossen. Technici lijken druk in de weer om alles voor die laatste klanten met problemen opnieuw op de rails te krijgen. Van lezers horen we dat Proximus rond de middag contact opnam om te laten weten dat alles was hersteld.

“Proximus blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden en staat in nauw contact met de betrokken klanten om eventueel resterende problemen op te lossen”, laat de provider nog weten.

Intussen maken ook particuliere klanten gewag van problemen met internet en tv, zowel via de storingsdetectiewebsite allestoringen.be, als via Twitter. De piek in storingen lijkt beperkt en houdt in ieder geval geen verband met de problemen in Evere. Dat datacenter is immers gericht op zakelijke gebruikers. Volgens Proximus is er voor particulieren geen sprake van een algemene storing.