Intel debuteert nieuwe FGPA-kaart in HPE ProLiant-server

Intel kondigt vandaag de D5005 Programmable Accelerator Card (PAC) aan met als basis Intels eigen Stratix 10 FPGA. Twee jaar na de originele PAC levert Intel de nieuwste versie exclusief aan HPE voor de lancering.

De nieuwe Intel FPGA PAC D5005 accelerator is de tweede kaart in het PAC-portfolio van Intel. De eerste verscheen in 2017 en heeft een 20 nm Arria 10 GX FPGA aan boord. Vorig jaar kondigde Intel al 14 nm-FPGA’s aan, met vandaag de officiële lancering.

HPE is launch partner en biedt de D5005 PAC in zijn ProLiant DL3809 Gen 10 servers. Het is hiermee de eerste OEM die pre-kwalificatie van zijn servers achter de rug heeft. HPE mikt met het nieuwe systeem op workloads zoals streaming analytics, video transcoding, financial technology, genomics en AI.

 

Upgrade

De nieuwe Intel D5005 PAC bevat een 14 nm Stratix 10 SX FPGA en wordt met de Intel Acceleration Stack geleverd. Die bevat onder andere drivers, API’s en een FPGA interface manager. De kaart bevat 32 GB DDR4 met ECC en twee QSFP interfaces van elk 100 Gbps. Het maximale verbruik ligt op 215 watt TDP en de kaart maakt verbinding via PCI Express 3.0 x16.

Vergeleken met zijn voorganger zou de nieuwe PAC drie keer meer programmeerbare logic hebben, vier keer meer DDR4-geheugen en dubbel zoveel ethernetpoorten met een snelheidsverhoging van 40 GbE naar 100 GbE.

Gerelateerd: FPGA: boetseerbare wonderchip voor AI, IoT en machine learning