1 min

Tags in dit artikel

, , ,

het was al bekend dat de HD DVD speler voor de Xbox 360 op de console aangesloten wordt middels een USB kabel. Het is nu echter ook duidelijk geworden dat het apparaat ook op een PC aangesloten kan worden.

Dat betekent dat de koper voor 199 dollar twee vliegen in één klap kan slaan. Er schuilt echter wel een klein addertje onder het gras. Microsoft zal namelijk geen drivers meeleveren voor Windows, zodat HD DVD’s op die manier niet af te spelen zijn onder het besturingssysteem.

De HD DVD speler is echter gefabriceerd door Toshiba en er bestaat dan ook een goede kans dat Toshiba een driver gaat leveren of een ander bedrijfje een driver voor het apparaat kan ontwikkelen. Blijft echter wel het probleem bestaand rond het HDCP encryptiesysteem van Intel, waar sommige HD DVD schijfjes gebruik van maken. Er gaan echter al geruchten dat deze techniek op het punt staat om gekraakt te worden.

Microsoft zou iedereen echter een hoop moeite besparen en veel mensen blij maken als ze gewoon een Windows driver mee zouden leveren met het apparaat.