1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft is door een man uit Chicago aangeklaagd, omdat de Xbox 360 volgens de man een ontwerpfout heeft waardoor het apparaat oververhit raakt en als gevolg daarvan vastloopt.

In de aanklacht beweert de man dat Microsoft zo druk bezig was om haar next-gen console op de markt te brengen voor haar concurrenten Sony en Nintendo, dat het bedrijf uiteindelijk een slecht ontworpen apparaat op de markt heeft gebracht.

Problemen met vastlopende consoles doken al gauw na de release op. Veel kopers van het eerste uur meldden dat hun Xbox zonder aanwijsbare reden vastliep. Enige tijd later ontdekte een man dat het probleem te wijten was aan de uit de kluiten gewassen voeding. Volgens hem was het probleem op te lossen door het apparaat van de grond te halen, waardoor het beter kon afkoelen.

Robert Byers, die Microsoft nu heeft aangeklaagd, denkt ook dat het probleem bij de voeding ligt, maar dat ook de processor niet in orde is. Volgens hem raken beide onderdelen zo oververhit dat de hittegevoelige electronica in de console niet meer goed werkt, met als gevolg een vastlopende Xbox 360.

Byers eist nu dat Microsoft niet nader omschreven schade vergoedt, alsmede de kosten voor het proces. Verder wil hij ook dat Microsoft alle Xbox 360 consoles terugroept of vervangt.
Microsoft wilde niet inhoudelijk reageren op de zaak.