1 min

Tags in dit artikel

Een project om buren met elkaar in contact te brengen via internet is uitgeroepen tot meest innovatieve ICT-project in Drenthe. ‘De Buurman’ heeft 38.000 euro subsidie in de wacht gesleept. Dat maakte de provincie Drenthe vrijdag bekend.

Om buren met elkaar in contact te brengen maakten initiatiefnemers A. Raven en M. Kuis van Debuurman.org een wijkgebonden website voor de wijk Kloosterveen in Assen. Met subsidie willen ze de website interactiever maken en het project ook in andere Drentse dorpen invoeren.

Via de website worden diensten uitgewisseld om de contacten te stimuleren. Van plantjes water geven tot kinderoppas, van het ontvangen van een monteur tot een hardloopmaatje; een goede buur is altijd beter dan een verre vriend, luidt het motto.

De provincie en de initiatiefnemers vinden het niet raar dat buren elkaar via internet moeten leren kennen. ,,Ze kunnen nog steeds gewoon bij elkaar aanbellen, maar met specifieke vragen kan internet handig zijn. Je weet vaak niet of een buurman een dag vrij is of wie er mee wil hardlopen. En na het internetcontact zullen ze elkaar live ontmoeten. Het project is juist bedoeld om het gevoel van het buren zijn te stimuleren”, zegt Kuis.