HPE Primera combineert mission-critical opslag met Infosight

Op Discover in Las Vegas heeft HPE een nieuw opslagplatform gelanceerd onder de noemer HPE Primera. Dankzij een diep geïntegreerde AI-oplossing van HPE InfoSight zou je veel minder tijd moeten spenderen in het beheren van opslag en worden potentiële problemen vooraf vermeden of gemeld.

IT-afdelingen van heel wat bedrijven moeten zich dikwijls in bochten wringen om de toevloed aan belangrijke applicaties draaiende te houden. Er kruipt vandaag heel wat tijd in de administratie, tuning en onderhoud van de infrastructuur. HPE Primera wil een heleboel processen automatiseren zodat IT-admins het hoofd boven water kunnen houden.

Gebruiksgemak

De installatie van een Primera-opstelling zou niet meer dan 20 minuten mogen duren volgens HPE. IT-admins kunnen dat voortaan zelf doen. Het beheer ervan wordt ook vereenvoudigd met provisionering van opslag dat maar enkele seconden nodig heeft.

Updates kunnen eenvoudig worden uitgerold omdat HPE Primera data-services ontkoppelt. Hierdoor kan je onafhankelijk diensten uitrollen, upgraden of herstarten. Een software upgrade kan door de IT-dienst zelf worden uitgevoerd en zou maar vijf minuten mogen duren zonder dat de diensten onderbroken wordt.

HPE Primera is ook beschikbaar as-a-Service in een volledig gemanagede ervaring via HPE GreenLake. Primera wordt standaard met HPE Proactive Care geleverd met een honderd procent databeschikbaarheidsgarantie. Mocht het in extreme gevallen toch mis gaan, betaalt HPE 20 procent van de datawaarde terug in de vorm van updates en services.

InfoSight

Dankzij InfoSight kijkt Primera niet enkel naar de opslag maar alles daarboven binnen het netwerk, de server en de virtualisatielaag. Zo kan het onderbrekingen voorspellen en voorkomen in het netwerk, de applicaties en alle serverlagen. Na training van AI-modellen in de cloud worden die nu geïntegreerd in de array voor realtime analytics zodat applicaties constante prestaties kunnen leveren.

Volgens HPE draagt Primera een volledig actieve architectuur die parallelle berekeningen stimuleert en multi-node prestaties boost. Dit heeft als gevolg dat applicaties beter zouden moeten draaien. Zo zouden Oracle-prestaties volgens HPE een boost krijgen tot 122 procent.

HPE Primera is beschikbaar vanaf augustus 2019.

Gerelateerd: HPE koopt supercomputer-specialist Cray voor 1,3 miljard dollar