Honeywell lanceert industrieel IoT-platform Forge voor specifieke verticals

Honeywell heeft een nieuw industrieel IoT-platform gelanceerd, genaamd Honeywell Forge. Het plaform verzamelt operationele gegevens, analyseert en optimaliseert de infrastructuur. Er worden aparte versies uitgerold gericht op luchtvaartmaatschappijen, industrie en gebouwen.

Het softwareplatform is naar eigen zeggen ontworpen om de knowhow van asset- en procesbesturing van Honeywell te gebruiken en te combineren met analyses en gegevens, aldus ZDnet.

Het IoT-platform is zowel hardware- als software-agnostisch. Honeywell Forge heeft als doel het verzamelen van data van apparatuur, processen en mensen. Het bedrijf hoopt hiermee beter inzicht te kunnen verschaffen aan exploitanten van gebouwen, luchtvaartmaatschappijen, industriële faciliteiten en andere infrastructuur. 

Het platform van Honeywell lanceert een paar dagen nadat Johnson Controls zijn Enterprise Management 2.0-platform heeft uitgebracht. Dat platform analyseert en visualiseert bouwgegevens via artificiële intelligentie, met een focus op energie-, asset-, bewoner- en huurderfacturatiemanagement. 

De ontwikkelingen van deze, maar ook anders spelers als GE, IBM en Siemens, geven maar weer aan hoe het industriële IoT volwassen wordt en legacy-spelers in de infrastructuurbeheerruimte zich ontpoppen tot softwareleveranciers. 

Versies

Honeywell Forge kent al een aantal use-cases gericht op onderhoud, cyberbeveiliging en optimalisatie. Zo is ‘Honeywell Forge for Buildings’ als eerste toegevoegd aan het Forge-portfolio. Hiermee worden gebouwen en systemen gemonitord en beheerd. Bovendien houdt het de voortgang van bouwwerkzaamheden en systemen in de gaten.

Andere versies die aan het IoT-platform worden toegevoegd zijn:

  • Honeywell Forge for Industrials: Deze wordt in juni 2019 gelanceerd en omvat digital twins.
  • Honeywell Forge for Airlines: Ook deze versie wordt in juni gelanceerd.
  • Honeywell Forge for Inspection Rounds: Een versie die zich bezighoudt met het digitaliseren van inspecties. De releasedatum is voor nu nog niet bekend.
  • Honeywell Forge Cybersecurity: Lanceert vermoedelijk in het laatste kwartaal van 2019.

Gerelateerd: 1 op 3 industriële bedrijven overweegt eigen 5G-licentie