1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is de verwachting dat het aantal PC’s wereldwijd in 2010 verdubbeld zal zijn tot 1,3 miljard computers. Zo blijkt uit een onderzoek dat vandaag gepresenteerd is door Forrester Research Inc.

Deze groei zal voor een groot deel te danken zijn aan landen als Rusland, India en China. De pc markt zal in dit laatste land volgens de onderzoekers het sterkst groeien met 178 miljoen nieuwe gebruikers tot 2010.

De zogenaamde markten in opkomst zullen verantwoordelijk zijn voor een toename van 566 miljoen pc’s terwijl bestaande markten in o.a. de Verenigde Staten, Europa en Azië verantwoordelijk zullen zijn voor een toename van 150 miljoen pc’s.

Dat de markten van Rusland, India en China zo sterk zullen stijgen is volgens de onderzoekers te danken aan locale en goedkope computerfabrikanten als bijvoorbeeld Lenovo uit China en Aquarius in Rusland.

Alhoewel China verantwoordelijk is voor de grooste toename in aantal zullen andere landen het procentueel beter doen.
Zo zal de pc markt in India naar verwachting met 37% groeien tot 2010. Indonesië doet het weer iets beter met 40%.
Volgens de onderzoekers zal de sterkste stijging echter plaatsvinden in Mexico. De verwachting is dat 46% van alle Mexicanen in 2010 in het bezit zijn van een pc.