1 min

Tags in dit artikel

,

Fotograaf Don Frazier wou foto’s nemen van de afbraak van een brug over de Mississippi. Hij stelde bij de brug drie digitale camera’s op die alles zouden moeten vastleggen op film.
Maar Frazier had z’n camera’s té dichtbij geplaatst, want hij kon nog net zien hoe z’n digitale camera’s aan flarden werden geblazen.

Na de explosie vond Frazier z’n camera’s terug in duizend stukjes, maar de CompactFlash SanDisk 256 MB kaart was ongeschonden. Door de enorme kracht van de explosie werd hij uit het toestel geblazan.

De drie digitale camera’s werden op elkaar afgesteld, want één van de camera’s filmde de laatste momenten van de andere digitale camera.
Frazier zelf had nooit gedacht dat de explosie zo’n invloed zou hebben op de digitale camera’s, maar vind het wel verbazingwekkend dat z’n SanDisk kaart zoiets overleefd. Bovendien heeft hij tot op het laatste moment blijven filmen.

Het is echter niet het eerste spectaculaire verhaal over digitale camera’s.
In 2001 werd in het puin van het WTC het lijk gevonden van een fotograaf die tijdens de brand in de torens aan het filmen was. De fotograaf overleefde niet, de filmrolletjes echter wel…

Hierboven zijn de foto’s te zien. Links het beeld van de instorting, rechts het beeld van de ontploffing van de camera, genomen door camera 2.