1 min

Tags in dit artikel

, ,

KINK FM is gestart met het nieuwe internetradiostation KINK-ClassX. Om exact 12 uur was maandag de eerste plaat, Reelin’ In The Years van Steely Dan, te horen via kinkclassx.com. De nieuwe zender laat vanaf vandaag 24 uur per dag, 7 dagen per week non-stop de roots van kabelzender KINK FM horen. Het beste, belangrijkste en boeiendste uit 50 jaar alternatieve en progressieve popmuziek, zal door KINK-ClassX naar voren worden gebracht.

Er zal muziek te horen zijn van legendarische en invloedrijke artiesten als The Clash, REM, New Order, Joni Mitchell en Al Green. Maar ook hedendaagse artiesten als Radiohead, Muse, Norah Jones en Macy Gray zullen voorbij komen op KINK-ClassX.

KINK-ClassX richt zich op de leeftijdscategorie 30+. Mensen die opgegroeid zijn vanaf de jaren 60, 70 en 80 en nog steeds actief geïnteresseerd zijn in popmuziek, vormen de belangrijkste doelgroep.

"Internet is bij uitstek geschikt als distributiemedium voor dit soort muziekkanalen. Het zal zich binnen een paar jaar, als mobiel, breedband-internet gemeengoed is geworden, niet meer onderscheiden van FM-ontvangst", aldus Jan Hoogesteijn, directeur KINK FM.

KINK-ClassX is vanaf heden wereldwijd te beluisteren in Windows Media Stream, via www.kinkclassx.com. Ook de actuele playlists zijn daar te vinden. De streaming wordt verzorgd door Garnier Projects.