Atos lanceert BullSequana Edge met focus op veiligheid en prestaties

Op VivaTech 2019 in Parijs heeft Atos zijn nieuwste edge-oplossing gepresenteerd. De BullSequana Edge is volgens Atos de snelste edge-server op de markt en mikt op toepassingen zoals autonome auto’s, gezondheidszorg, industrie en alle andere IoT-data dat in realtime moet worden verwerkt en geanalyseerd.

De BullSequana Edge verwerkt veilig IoT-data dicht bij de bron waar het wordt gegenereerd. Atos wil met de BullSequana Edge uitdagingen overwinnen zoals beperkte bandbreedte en trage, beperkte of instabiele netwerkconnectiviteit.

De focus ligt op veiligheid en privacy. Zowel de data als de fysieke server worden beveiligd door een reeks van veiligheidstoepassingen. De BullSequana Edge zorgt ervoor dat niet alles telkens naar een centraal datacenter moet worden verstuurd voor verwerking. Atos voorziet radiocommunicatie, GSM of wifi in de edge-oplossing.

Use cases

Atos benadrukt dat de BullSequana Edge vandaag al drie belangrijke use cases heeft. De allereerste is Ai met Atos Edge Computer Vision. Deze toepassing extraheert en analyseert mensen, gezichten, emoties en menselijk gedrag zodat automatische acties kunnen worden uitgezet. Een reeks van intelligente camera’s kunnen holistisch samenwerken in realtime.

Tweede use case is big data via Atos Edge Data Analytics. Hiermee kunnen bedrijven hun business modellen toetsen aan voorspellende en ondersteunende oplossingen. De edge data lake mogelijkheden maken de data betrouwbaar en bruikbaar.

Tot slot is er Atos Edge Data Container (EDC). Deze kant-en-klare containeroplossing werkt als een gedecentraliseerd IT-systeem. Het kan autonoom functioneren in een omgeving zonder datacenters, zonder nood aan lokale on-site handelingen.

De Atos BullSequana Edge is vanaf vandaag beschikbaar als aparte oplossing of samen met één of meerdere van bovenstaande softwareplatformen. BullSequana Edge is gecertificeerd door Microsoft Azure voor IoT.

Gerelateerd: Atos lanceert centrale veiligheidskluis voor cloudlogins