Nutanix en HPE richten zich samen op hyperconverged systemen

Nutanix CEO Dheeraj Pandey en HPE global Chief Sales Officer Phil Davis beklommen tijdens de Nutanix .NEXT conference afgelopen week in het Amerikaanse Anaheim gezamenlijk het podium. Ze gaven op amicale wijze de aftrap van hun samenwerking op het gebied van hyperconverged systemen, aldus CRN.

Afgelopen maand kondigden beide partijen de partnerschap inzake hyperconverged systemen al aan. Nutanix’s vlaggenschip Enterprise Cloud OS-software integreert in deze met HPE’s op consumptie gebaseerde Pay-Per-Use-aanbod. Daarnaast hebben beide partijen gezamenlijk een nieuwe HCI-apparatenreeks (DX-appliances) ontwikkeld, gebouwd met HPE-servers en in de fabriek geïnstalleerde Nutanix-software.

Combineren opslag-, reken- en netwerkcapaciteiten

hyperconverged systemen werden in het leven geroepen om de complexiteit in het datacenter te verminderen en de schaalbaarheid te vergroten. Om dat te realiseren worden de opslag-, reken- en netwerkcapaciteiten in een enkel systeem gecombineerd. Hoewel het tegenstrijdig lijkt dat een single-vendoroplossing voor meer flexibiliteit zorgt, is dat precies de belofte die hyperconvergence maakt. Het biedt de wendbaarheid van de public cloud, zonder dat je de controle over de hardware moet afstaan.

“Het partnerschap gaat om het niet opgesloten zijn in een single stack. Of het nu gaat om public cloud of onze concurrentie. Het gaat erom klanten en partners een keuze te bieden”, aldus Davis. “Voor klanten die enthousiast zijn en verder willen met Nutanix kunt u dat nu aanbieden op basis van de HPE ProLiant- en Apollo-serverlijnen.” 

Zo ook Jack Margossian, president en CEO van Comport Consulting, een HPE Platinum-partner die onlangs ook een samenwerking aanging met Nutanix. “We zijn begonnen met Nutanix, omdat we dachten zaken te verliezen in de hyperconverged markt. We moesten een manier vinden om dat op te lossen. HPE is een serverplatform en combineert dat met Nutanix-softwaregedefinieerd om de applicatie bovenop de HPE-platforms te krijgen. Hierdoor kunnen we met twee producten de markt opgaan en de klant een nieuwe optie aanbieden.”

Marktaandeel

De samenwerking rangschikt Nutanix en HPE voor wat betreft het hyperconvergentie infrastructuur marktaandeel als de nummers 2 en 3. Dit in navolging van EMC en VMware, beide onderdeel van Dell Technologies. Beide partijen laten weten te investeren in verbeterde middelen om partners in staat te stellen snel nieuwe oplossingen op te zetten. Daarnaast bieden ze meerdere sessies bij .NEXT around training, enablement en engagement.

 

Gerelateerd: Huawei-servers gecertifieerd door Nutanix voor gebruik in hyperconverged-infrastructuur