Samsung kondigt Exynos i T100 IoT bluetoothchip aan

In een boomende IoT-markt wil Samsung graag een deel van de koek met eigen chips in diverse apparatuur. Na de lancering van de Exynos i T200 (wifi) en Exynos i S111 (LTE) levert het nu de Exynos i T100 die bluetooth 5.0 en Zigbee 3.0 ondersteunt.

Samsung heeft een nieuwe Internet of Things (IoT) processor gelanceerd met een sterke focus op datacommunicatie over korte afstanden. De Exynos i T100 past volgens Samsung in kleine toestellen zoals een gasdetector, temperatuurbediening, raamsensor of slimme verlichting.

De chip werd ontwikkeld voor datacommunicatie binnen afstanden kleiner dan 100 meter. De kleine oplossing zou ook kunnen dienen in wearables volgens Samsung. Het is de derde chip binnen de Exynos i-reeks na de T200 die focust op wifi en de S111 met LTE-connectiviteit.

De Exynos i T100 kan tot 125 °C verdragen en bevat een security sub-system hardware block voor data-encryptie. Elke chip heeft ook een fysieke, niet kloonbare functie waarmee het een unieke identiteit krijgt. Net als de voorgaande Exynos i-chips, wordt de T100 gebakken op een 28 nm-proces.

Gerelateerd: Samsung introduceert 8 nm Exynos 9820 met focus op AI