Nieuwe provider Neibo zal diensten via Orange-netwerk aanbieden

Neibo, een splinternieuwe MVNO opgericht als burgerproject, gaat met Orange in zee voor het aanbieden van zijn telecomdiensten. De provider gaat in september live.

Orange krijgt er een MVNO op z’n netwerk bij. Neibo, dat zijn diensten vanaf september dit jaar gaat aanbieden, zal dat via het Orange-netwerk doen. Neibo is geen klassieke provider, maar een coöperatieve. De MVNO is met andere in handen van de werknemers en de klanten, en maakt zich sterk mensen als voornaamste doel voorop te stellen in de plaats van winst. Strategische belissingen worden door de Neibo-coöperanten genomen. Winst die wel geboekt wordt, zou daarom duurzaam geïnvesteerd worden.

Integratie

De integratie van Neibo als MVNO op het Orange-netwerk gebeurt door Effortel, een Belgische mobile virtual network enabler die wereldwijd actief is. Effortel biedt het platform dat nodig is voor Neibo om te functioneren. De provider wil marktconforme prijzen bieden, maar wat die precies zullen zijn, is nog niet geweten.

Het is al wel duidelijk at Neibo de ambitie heeft om naast een aanbod voor consumenten ook een professioneel aanbod uit te bouwen. Dat zal zich in eerste instantie richten op KMO’s, zelfstandigen en VZW’s.

Reactie

“Onze originele invulling als een rasechte coöperatie voor en door burgers krijgt stilaan vorm. Ik ben blij dat onze klanten binnenkort gebruik zullen kunnen maken van het geavanceerde mobiele netwerk van Orange Belgium. Daarnaast was ook de uitvoerige expertise en ervaring in het verwezenlijken van geavanceerde MVNO’s wereldwijd heel belangrijk voor ons,” reageert Quentin Verstappen, CEO van Neibo.

Orange verwelkomt momenteel al vijf MVNO’s op zijn netwerk: Voo, 5/5 Telecom, Tellink en Galaxy. Tot voor kort hoorde daar ook Mobile Vikings bij, maar die provider maakte intussen de overstap naar het Telenet-netwerk.

Gerelateerd: Orange lanceert onbeperkt mobiel abonnement voor zakelijke klanten