1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft-oprichter Bill Gates heeft de aftrap gegeven voor de Consumer Electronics Show in Las Vegas met de onthulling van futuristische hebbedingen. Gates toonde onder meer een horloge, waarmee de drager door middel van een draadloze dataverbinding in staat is om actuele gegevens te raadplegen. Via een radioverbinding heeft de bezitter van het slimme uurwerk draadloos de beschikking over bijvoorbeeld verkeer, weer en nieuws. Bovendien kan de gebruiker met het horloge korte tekstberichten ontvangen.

Bill Gates toonde tijdens de opening van de CES nog meer slimme draadloze spulletjes, zoals een magnetisch apparaat dat op de koelkast kan worden geplakt en sportresultaten of beurskoersen weergeeft. Het gaat in beide gevallen om de zogenoemde Smart Personal Object Technology, kortweg SPOT, ontwikkeld door een onderzoeksgroep van Microsoft. Binnen SPOT worden chiptechnologie, netwerk- en softwaremogelijkheden met elkaar gecombineerd.

"Het geeft precies de informatie weer waar je om vraaggt", aldus de softwaremiljardair. "We willen niet dat je een PDA of een supercomputer om de pols gaat dragen, we willen je alleen de informatie geven die je nodig hebt."