1 min

Tags in dit artikel

,

Apple wilt zijn positie op de onderwijsmarkt verstevigen, daarom komt men uit met een CRT versie van de allom bekende iMAC, met de TFT scherm, ook wel eMAC genaamd. De e van eMAC staat voor eductional, waardoor het dus al duidelijk was waarvoor hij dient. Hij wordt speciaal gemaakt voor scholen en student met een laag budget.

Er komen in Totaal 3 versie uit, maar allemaal zit er een Power G4 processor in, die op 700MHz draait en een 256kb L2-cache heeft. Het 17” CRT scherm is perfect plat en door de "aangedreven" wordt door een Nvidia Gforce 2MX met 32MB geheugen. Hierdoor zal men een respectabele 1.152 x 864 pixels bij 80 Hz kunnen halen. De Hardeschijf heeft een capaciteit van 40GB.

De verschillen tussen de 3 systemen zit hem in het geheugen en de optische drives.

  • Basismodel: 128MB geheugen en een CDWriter
  • Middenmodel: 128MB geheugen en een CDWriter/DVD combo
  • Topmodel: 512MB geheugen en een CDWriter/DVD combo

De Prijzen voor deze systemen zijn respectievelijk:

  • Basismode: 1.450 euro
  • Middenmodel: 1.570 euro
  • Topmodel: 2.280 euro

De eMac heeft drie vrije usb-poorten, twee FireWire-poorten, een ingebouwde microfoon, audio-in en -uit, en een videopoort waaraan u via een speciale (niet meegeleverde) adapter een extern beeldscherm of een projector kunt koppelen. Voor de rest vinden we nog een 56k modem, 10/100Mbit Ethernetpoort en 16watt speakers.

Voor de rest zit er dan nog een software pakket bij, met de gebruikelijk spullen van Apple