Orange opent modern en ecologisch datacenter in Antwerpen

Een splinternieuw en hypermodern datacenter van Orange opent vandaag officieel de deuren. Orange koos een industrieterrein in het Antwerpse Hoboken als locatie voor het kritieke infrastructuurproject.

In Antwerpen opende Orange vandaag een nieuw datacenter ter ondersteuning van de eigen operationele ambities. Het datacenter moet de telecomprovider de ruimte bieden om te groeien naar de toekomst, en zal infrastructuur voor 5G en IoT-verbindingen huisvesten. De Franse provider, bij ons actief als Orange Belgium, gaat prat op een grote aanwezigheid in belangrijke Europese landen, en wil daarom volop investeren in België.

Het datacenter in Antwerpen was goed voor een investering van 14 miljoen euro. Voor dat geld zette Orange een erg modern stuk infrastructuur dat bovendien heel ecologisch is, naar datacenternormen. Zo zorgt innovatieve koeling voor een erg lage CO2-impact. Een focus op redundantie maakt dan weer dat het datacenter blijft functioneren, zelfs als de netstroom voor lange tijd weg valt.

Concurrentiepositie

Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters mocht het datacenter officieel openen. Hij laat optekenen blij te zijn dat Orange Vlaanderen kiest voor het innovatieve en ecologisch verantwoorde project. De extra capaciteit is volgens hem noodzakelijk naar de toekomst. “Die is nodig om de concurrentiepositie van onze bedrijven te vrijwaren.”

Techzine was aanwezig op de opening van het datacenter, en onderzocht wat het nu precies zo ecologisch en robuust maakt. Ontdek hier hoe ‘free cooling werkt’, en hoe Orange er 98 procent van het jaar gebruik van maakt.