‘Google plant nieuw datacenter in Wallonië’

Google gaat zijn activiteiten in Wallonië naar verluidt uitbreiden. Volgens La Libre Belgique plant het de bouw van een nieuw datacenter in Farciennes, in de provincie Henegouwen.

Google heeft de plannen zelf nog niet bevestigd, maar volgens bronnen van de krant krijgen de plannen in juli officieel groen licht.

De internetgigant zou zijn zinnen hebben gezet op het nieuwe industrieterrein Ecopôle, ten noordoosten van Charleroi. De site strekt zich uit over het grondgebied van drie gemeentes in twee provincies: Farciennes en Aiseau-Presles in Henegouwen en het Naamse Sambreville.

Sinds 2009 staat er al een Google-datacenter in Saint-Ghislain, dat eveneens in Henegouwen ligt, nabij Bergen. Google investeerde pas nog 250 miljoen euro om die locatie verder uit te breiden met meer serverruimte en een zonnepanelenveld.

Het datacenter in Saint-Ghislain was het eerste dat Google buiten de Verenigde Staten heeft gebouwd. In Europa heeft het bedrijf intussen ook datacenters geopend in Nederland, Ierland en Finland.