Proximus en Besix Group bouwen samen aan smart buildings

Proximus gaat een samenwerking aan met de toonaangevende Belgische bouwgroep Besix. Beide bedrijven zullen samenwerken om innovatieve oplossingen te creëren op het vlak van smart buildings.

Onder smart buildings wordt de bouw van innovatieve oplossingen bovenop bestaande infrastructuur verstaan. Proximus en Besix richten zich daarbij specifiek op vier domeinen: hospitality, werkomgeving, veiligheid en efficiëntie van gebouwen.

“Door nieuwe technologieën zoals IoT en AI aan te wenden in nieuwe digitale oplossingen, zullen eigenaars hun gebouwen efficiënter kunnen beheren en hun comfortniveau vanaf het begin kunnen verhogen”, zegt Dominique Leroy, CEO van Proximus.

Besix geniet van een uitgebreide ervaring in beheer en supervisie van complexe infrastructuurprojecten. De bouwgroep wil door de samenwerking met Proximus zijn aanbod uitbreiden met geïntegreerde slimme oplossingen, om zo een echte one-stop-shop te worden.

Proximus werpt zijn eigen expertise in onder meer IoT en data-analyse in de schaal, en maakt ook deel uit van een groeiend ecosysteem van start-ups, gevestigde bedrijven en R&D-centra. Dankzij het partnerschap met Besix kan het zijn innovatieve oplossingen in een zo vroeg mogelijk stadium van het bouwproces integreren.

De eerste slimme gebouwen die resulteren uit deze samenwerking worden nog voor de zomer van 2019 verwacht.