1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Britse overheid is van plan om goedkope computers aan te gaan bieden aan gezinnen die niet zoveel geld hebben. De computers die de overheid gaat aanbieden draaien op linux en zijn verkrijgbaar vanaf 98 pond. Behalve een computer kan er via de overheid ook een internetverbinding worden afgenomen tegen een gereduceerd tarief.

In het Verenigd Koninkrijk zijn nog ruim 9,2 miljoen mensen niet actief op het internet, de Britse overheid vind dat aantal te groot en wil hier nu iets aan gaan doen. Een groot deel van deze mensen zo’n 4 miljoen, komen uit een sociaal en economisch acherstands omgeving. Het bedrijf dat de computers gaat leveren hoopt in het komende jaar ruim 8000 computers te verkopen. De overheid was in een eerder stadium van plan om gratis laptops uit te delen aan studenten van arme gezinnen, hier is later vanaf gezien.

Voor klein bedrag kan nu een complete computer inclusief monitor en randapparatuur worden gekocht. Welke specificaties de systemen precies gaan krijgen is nog niet bekend, de computers zullen in elk geval worden geassembleerd door het bedrijf Remploy. Zij staan bekend om het opknappen van oude computers om ze vervolgens weer door te verkopen. Verschillende bedrijven zoals Microsoft, Sky en BBC geven de overheid wat financiële steun om dit project mogelijk te maken. Voor een internetverbinding betaald een klant 9 pond per maand of zij kunnen ervoor kiezen om 18 pond per drie maanden te betalen.