Microsoft lanceert Visual Studio Code 1.42

Microsoft brengt een nieuwe update uit voor zijn populaire code-editor Visual Studio Code (VS Code). De nieuwe update bevat onder andere debug-tools voor TypeScript, JavaScript en Chrome.

Al sinds Microsoft VS Code in 2016 uitkwam is het een populaire development-omgeving. Sinds kort gebruikt ook Facebook de tool als standaard development-platform. Facebook helpt Microsoft om de remote-desktop ervaring nog verder te ontwikkelen. Ook Google maakt veel gebruik van het platform.

VS Code is vanaf nu beschikbaar voor Windows 10, macOS en Linux-systemen. Naast de nieuwe debug-tools bevat de update nieuwe verbeteringen en oplossingen voor bestaande bugs in de vorige versie.

Nieuwe functies

Microsoft voegt met de update nieuwe tools toe die het voor developers makkelijker maken om te navigeren tussen de laatst gebruikte editors. Met de update biedt VS Code onder meer een lijst van onlangs gebruikte editors.

Developers kunnen ook sneltoetsen instellen om te navigeren zonder muis. Daarnaast is het mogelijk om twee nieuwe commando’s te gebruiken om de volgende of vorige onlangs gebruikte editor te openen.

Ook voor developers die JavaScript en TypeScript gebruiken zijn er een aantal leuke nieuwe functies. Zo bevat de nieuwe VS Code een experimentele error-berichtgeving voor JavaScript- en TypeScript-projecten. Daarnaast worden in het preview-scherm vanaf nu ook onderdelen van de TypeScript- en JavaScript-code gemarkeerd.

Meer ontwikkelingen op komst

Microsoft werkt nog aan een nieuwe debugger voor Node.js en Chrome. Gebruikers kunnen deze installeren vanuit de Visual Studio-marktplaats. De debugger haalt automatisch bugs uit commando’s die worden uitgevoerd in de nieuwe JavaScript Debug-terminal. 

Binnenkort staan er nog meer nieuwe ontwikkelingen op de planning. Developers kunnen binnenkort makkelijker de layout van VS Code aanpassen. Het is met de nieuwe update nu alvast mogelijk om deze functie te testen.