Cisco HyperFlex maakt Kubernetes toegankelijker voor bedrijven

Cisco lanceert met zijn HyperFlex Application Platform een geïntegreerd container-as-a-serviceplatform, dat het gebruik van de opensource containerorchestratietool Kubernetes in de cloud, het datacenter en de edge vereenvoudigt.

Kubernetes is volledig opensource en bestaat uit verschillende onderdelen die elk individueel met enige regelmaat worden geüpdatet. Dat maakt het complex voor bedrijven om met de orchestratietool aan de slag te gaan voor bedrijfskritieke applicaties. Die rekenen daarvoor immers op stabiliteit en eenvoudig beheer.

Cisco wil dat werk uit handen nemen met zijn nieuwe HyperFlex Application Platform, dat het bedrijf presenteert tijdens de Cisco Live-conferentie in Barcelona. Het platform beheert de opensource tooling, automatiseert routinetaken en maakt het voor IT- en DevOps-teams gemakkelijker om Kubernetes te gebruiken op een manier die de ontwikkeling van applicaties in multi-cloudomgevingen versnelt.

Samenwerking tussen IT- en applicatieteams

“Met het HyperFlex Application Platform maken we Kubernetes, de nieuwe de facto standaard voor app-ontwikkelaars, veel eenvoudiger te implementeren en beheren voor zowel applicatie- als infrastructuurteams”, vertelt Liz Centoni, senior vice president Cloud, Compute & IoT bij Cisco.

Het platform ondersteunt bovendien ook real-time monitoring en optimalisatie van de complete applicatie-naar-infrastructuurstack, met behulp van AppDynamics en Intersight.

HyperFlex Application Platform voor Kubernetes wordt in early access gelanceerd in het tweede kwartaal van 2020.

Lees ook: Cisco helpt IT- en applicatieteams dezelfde taal spreken. Eveneens tijdens Cisco Live presenteert het bedrijf twee productupdates voor AppDynamics en Intersight die moeten helpen om operationele silo’s tussen IT- en applicatieteams te doorbreken.