2min

Tags in dit artikel

, ,

Uit recente geruchten blijkt dat Apple mogelijk van plan is om binnenkort een nieuwe Mighty Mouse te gaan lanceren, wellicht gelijktijdig met de introductie van de nieuwe iMacs, zo berichtte AppleInsider vrijdag.

De Mighty Mouse, die in 2005 werd geïntroduceerd, wordt standaard geleverd bij Apples all-in-one iMac en is tevens los verkrijgbaar in een draadloze Bluetooth-variant en een variant met een draadje, beide uitgevoerd in wit plastic. Apple zou mogelijk het witte plastic willen vervangen door een aluminium behuizing, een uiterlijk dat meer in lijn is met de Macs van vandaag de dag.

Het voor velen problematische scrollballetje van de huidige Mighty Mouse moet plaats gaan maken voor een uitgebreidere multi-touchtechnologie zoals Apple voor de iPhone en de laatste generatie MacBook (Pro) gebruikt. Uit recente patentaanvragen van het bedrijf blijkt dat men een aanraakgevoelige behuizing wil gebruiken met een techniek die het mogelijk maakt om het gehele muisoppervlak te gebruiken voor allerlei aanpasbare acties.

Ook de zogenaamde ‘inertia feedback’-technologie die Apple op de iPod en iPhone gebruikt, heeft zijn weg gevonden naar de nieuwe muis. Met deze technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om de snelheid van het scrollen te laten afhangen van de snelheid waarmee de gebruiker zijn vinger over het oppervlak beweegt. Verwacht wordt dat de nieuwe muis over nieuwe hardware en verfijnde software zal beschikken, die voor een intuïtieve nieuwe ervaring bij het scrollen zorgt.

Uit recente aanvragen bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC), een overheidsinstantie die toezicht houdt op alle producten die over draadloze technologieën (zoals Bluetooth) beschikken, blijkt dat de nieuwe muis zeer spoedig zijn opwachting zou kunnen maken. Aanvragen bij de FCC worden doorgaans pas gedaan wanneer een product klaar is om op de markt te komen.

Uit de aanvragen bij de FCC blijkt dat Apple een nieuwe muis met modelnummer A1197 een nieuw toetsenbord met modelnummer A1314 in de pijplijn heeft. De aanvragen werden vrijdag ontdekt door gadgetwebsite Engadget, maar bleken korte tijd later ook weer verwijderd. Buiten een kleiner toetsenbord en rechthoekige muis is er uit de aanvragen weinig op te maken. Duidelijk is wel dat de nieuwe producten klaar voor lancering zijn en mogelijk nog dit jaar gelanceerd zullen worden.