2min

Tags in dit artikel

, ,

Lian Li is een bedrijf dat vooral bekend is vanwege zijn behuizingen. Gisteren kondigde het bedrijf een nieuwe behuizing aan en deze zal onder de naam PC-9 mid-tower verkocht worden.

De PC-9 van Lian Li is de opvolger van de PC-8 van het eerdergenoemde bedrijf. De PC-9 beschikt over afmetingen van 209mm bij 435mm bij 488mm. Het gaat hier respectievelijk om de breedte, de hoogte en de diepte van de behuizing. Met deze afmetingen is de PC-9 ten opzichte van andere behuizingen van Lian Li die onlangs gelanceerd zijn relatief klein in formaat.

Lian Li staat onder de consument vooral bekend vanwege de kwaliteit van de producten die het bedrijf levert. Deze behuizing is gemaakt van het materiaal aluminium en er is een soort van speciale brush-laag aangebracht op de PC-9.

De behuizing van Lian Li beschikt over USB-poorten die aan de bovenkant van het product bevestigd zijn. Hier zijn ook aansluitingen voor Firewire en eSATA te vinden.

Wanneer er gekeken wordt naar het interieur van de kast dan wordt duidelijk dat de kast in totaal over vijf 5,25 inch bays beschikt. Het gedeelte waar de harde schijven zich bevinden is los te halen uit de PC-9. Deze "kooi" kan in totaal vier harde schijven bergen en deze harde schijven worden gekoeld door een 120mm fan die op 1500 rotaties per minuut zijn werk doet. Deze fan is aan de zijkant geplaatst.

Verder beschikt de PC-9 over een 120mm fan aan de zijkant van de behuizing en dezelfde fan is ook vooraan te vinden. De voeding wordt in deze kast onderin geplaatst. De PC-9 is voorbereidt op waterkoeling door gaten die al van te voren geboord zijn waaraan de waterkoeling bevestigd kan worden. Ook heeft Lian Li geprobeerd om de geluidsproductie zoveel mogelijk te dempen. Dit is onder andere gedaan door anti-vibratie strips aan te brengen in de behuizing.

De PC-9 verwisselt van eigenaar voor een adviesprijs van 190 dollar.