1 min

Tags in dit artikel

De organisatie achter de CeBIT-beurs en Linux Magazine Duitsland hebben voor opensource-projecten die op de jaarlijkse CeBIT-beurs in Hannover willen staan gratis stands beschikbaar. Door de gratis stands kunnen ook vrije projecten hun bijzonderheden tonen op de populaire technologie-beurs.

Tijdens CeBIT 2009, die in de planning staat voor drie tot acht maart 2009, moet open source een hoofdrol spelen. Zonder opensource-projecten was opensourcesoftware nooit van de grond gekomen waardoor de genoemde organisaties hebben besloten om opensource-projecten op de beurs bij te staan met een gratis stand.

Niet elk opensource-project krijgt automatisch een gratis stand. Een internationale jury van opensource-experts bepaalt tot 30 november aan wie een gratis stand weggegeven wordt. In de jury zit ook de Linux Foundation, de organisatie die zich inzet voor de verspreiding van Linux en onder andere Linux-oprichter en ‘benevolent dictator for life’ Linus Torvalds in dienst heeft.

Elk geïnteresseerd project kan zich vanaf nu opgeven om kans te maken op een gratis stand, dit kan tot 30 oktober. Niet-commerciële projecten met opensourcesoftware die ingezet kan worden binnen bedrijven hebben de grootste kans op een gratis stand. Projecten die mee willen doen kunnen zich opgeven door het invullen van een formulier op de Linux Magazin-website.