1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens bronnen rondom Dell gaat de computerbouwer de samenwerking met chipmaker AMD uitbreiden. Het zou niet alleen gaan om de serverlijn, maar ook om de laptops en desktops van Dell.

Dell liet haar exclusieve contract met Intel al in mei dit jaar varen, toen het bedrijf aankondigde dat het tegen het eind van dit jaar servers met vier Opteron processors gaat verkopen. Volgens een bron zou Dell nu echter plannen hebben om ook dual-processor servers met AMD processors te gaan leveren. Een andere bron meldt dat Dell ook desktops en laptops gaat verkopen met AMD processors.

AMD en Dell wilden niet specifiek ingaan op de geruchten, maar lieten aan CNET Asia weten dat de eerste Dell laptops met AMD processors in oktober op de markt gaan komen. AMD liet ook weten dat er desktops op stapel staan, maar wilde niet kwijt wanneer dat gaat gebeuren.

Beide partijen zouden voordeel hebben bij een nauwere samenwerking. Zo kan Dell met AMD serverchips weer terrein terugwinnen op Sun, IBM en HP en deelt AMD met deze nieuwe samenwerking een nieuwe klap uit aan concurrent Intel.
Volgens de bronnen zullen beide bedrijven de samenwerking vandaag wereldkundig maken, maar tot nog toe is dat niet gebeurd.