Microsoft toont roadmap van Edge Chromium voor bedrijven

Microsoft biedt volledige ondersteuning voor het uitrollen van pilootprojecten en productieomgevingen via commerciële ondersteuningskanalen. Dev channel builds, die wekelijks worden geüpdatet, krijgen offline installers en ADMX-bestanden.

Je kan die bestanden vandaag als bedrijf al uittesten via de Edge Chromium testwebsite voor bedrijven. Vorige week liet Microsoft al weten dat Edge Chromium klaar is voor de bedrijfswereld.

In een uitgebreide blogpost vertelt Microsoft dat het Edge wil evalueren binnen bedrijven met tal van uitroldocumentatie en configuraties. Tegelijk stelt het een roadmap voor waar de browser uiteindelijk zou moeten landen.

Nieuwe functies

Functies die vandaag al beschikbaar zijn in Canary (dagelijkse builds) en Dev (wekelijkse builds) zijn: Internet Explorer Mode (IE Mode), offline installers voor Windows 10/8/8.1/7/Server en macOS, inloggen in Azure Active Directory en single sing-on en ondersteuning voor meerdere profielen. Daarnaast kunnen 180 group policies worden ingesteld, is er geïntegreerde PDF-ondersteuning, Application Guard op Windows 10, geïntegreerde webview met Microsoft dev stack en ondersteuning van 10 talen.

In de nabije toekomst worden nieuwe functies verwacht zoals Microsoft Search (nieuwe universele zoekdienst), enterprise tabbladen met toegang tot Office 365-documenten en sites, en de mogelijkheid om data veilig tussen toestellen te synchroniseren.

Later volgt de toevoeging van Information Protection op Windows 10, ondersteuning voor 110 talen, geïntegreerde uitrol en configuratie met System Center Configuration Manager en Intune, en PDF-ondersteuning voor digitale handtekeningen.

Op een vraag van ZDNet of er ook een stabieler bèta-kanaal (elke zes weken een build) komt voor bedrijven, antwoordt Microsoft dat het daarrond nog geen commentaar geeft. Mogelijk komt die er wanneer Chromium Edge breed beschikbaar wordt gesteld als officiële versie van Edge.

Gerelateerd: Microsoft Chromium Edge nu officieel beschikbaar als testversie