2min

Tags in dit artikel

, ,

Het ziet er naar uit dat Microsoft hun XBOX spel Halo 2 gebruikt om gebruikers van gemodificeerde XBOX’en te bannen van XBOX-live.

Honderdeden XBOX-gamers melden de afgelopen dagen op internetfora dat ze geband werden van XBOX-live na het online spelen van Halo 2 op een gehackte XBOX.

Mod-chips werden al gauw na de lancering van de XBOX populair, omdat de chips het mogelijk maken om geïmporteerde en gekopieerde spellen te spelen en daarnaast andere besturingssystemen op de XBOX te laten draaien.

In hun voorwaarden heeft Microsoft zich het recht voorbehouden om informatie op te halen van de XBOX die verbonden is met XBOX-live. Tot voor kort werd alleen het BIOS van de XBOX gecheckt door Microsoft.
Hackers omzeilden dit, door met bijvoorbeeld een dongle, de mod-chip vlak voor het inloggen op XBOX-live uit te schakelen.

Het ziet er nu naar uit dat Microsoft hun systeem vlak voor de release van Halo 2 zo heeft aangepast dat, er nu ook gekeken wordt naar de grootte en inhoud van de harde schijf.
Veel mod-hacks worden namelijk gecombineerd met het inbouwen van een grotere harde schijf.

Een woordvoerder van Microsoft wilde het gerucht niet ontkennen of bevestigen: "Microsoft luistert goed naar de feedback van XBOX-live gebruikers en behoudt zich het recht voor om de noodzakelijke stappen te ondernemen teneinde de integriteit van het systeem. Ons doel is om de XBOX-live gebruikers een veilige en eerlijke online gameplay te bieden".