Mozilla zet in op snelheid en privacy met nieuwe Firefox-update

Firefox wist vorig jaar al een mooie snelheidswinst te boeken met de lancering van de vernieuwde Quantum-browser, maar Mozilla denkt dat het nog altijd beter kan. Een nieuwe update moet de prestaties verder verbeteren.

Mozilla sleutelde aan het prestatiebeheer in de recentste versie van Firefox (versie 67.0) om webpagina`s 40 tot 80 procent sneller te laden. Om dat te realiseren zal de browser voortaan inactieve tabbladen opschorten, minder gebruikte scripts vertragen en onnodig werk tijdens het opstarten overslaan.

Daarnaast worden ook een reeks nieuwe privacyfuncties toegevoegd. De browser heeft voortaan een instelling om cryptominers en fingerprinting te blokkeren. Fingerprinting is de techniek waarbij websites informatie verzamelen over je browser, besturingssysteem en meer om een persoonlijk profiel van je op te stellen.

Verder kan je de privémodus personaliseren door bijvoorbeeld toe te laten dat wachtwoorden worden onthouden en bepaalde browserextensies wel of niet toe te staan wanneer je incognito surft.

Een volledig overzicht van alle nieuwigheden vind je in de release notes voor Firefox 67.0.