IBM lanceert Watson Studio 2.0

IBM vernieuwt Watson Studio, het platform voor data science en machine learning, waarmee gebruikers AI-modellen kunnen bouwen, trainen en uitrollen. De update sluit aan bij IBM’s recente inspanningen om bedrijven ook in hybride en multi-cloudomgevingen beter te ondersteunen.

Watson Studio 2.0 bevat een resem nieuwe functies, te beginnen met het voorbereiden en verkennen van data. IBM voegt ondersteuning voor maar liefst 43 nieuwe data-connectoren toe, waaronder Dropbox, Salesforce, Tableau en Looker. Een nieuwe Asset Browser laat toe om eenvoudig door schema’s, tabellen en objecten te bladeren. Voor het verfijnen van data zijn nieuwe tools beschikbaar gemaakt om de informatie te previewen en visualiseren.

IBM’s datascience-platform werd daarnaast verrijkt met Hadoop Distributions (CDH en HDP) om analytics uit te voeren daar waar de data staat en gebruik te kunnen maken van de bestaande rekenkracht die beschikbaar is.

Daarnaast is batch en evaluation job management ingebouwd voor Python/R-scripts, SPSS-streams en Data Refinery Flows, en heeft de Jupyter Notebook-integratie een Slack-achtige interface gekregen om samenwerking te bevorderen.

Versie 2.0 laat datawetenschappers ook opensource packages en libraries importeren. Om toegang te krijgen tot verschillende versies van assets en deze te bewerken, voegt IBM ondersteuning voor belangrijke GIT-frameworks toe, waaronder GitHub, GitHub Enterprise, BitBucket en BitBucket Server.

De beschikbaarheid van Watson Studio 2.0 volgt op eerder nieuws dat IBM al zijn Watson-technologie ook beschikbaar maakt voor concurrerende cloudomgevingen.