1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft de prijs van z’n Xbox game-console in de VS met 20 dollar verlaagd. Ook in Canada zal de spelcomputer goedkoper worden. Dat heeft de technologiegigant gisteren bekendgemaakt. Microsoft zou geen plannen hebben voor een prijsverlaging buiten Noord-Amerika. De prijsverlaging van de Xbox volgt kort op die van de Sony PlayStation 2, die dinsdag reeds 20 dollar in prijs zakte. In de Verenigde Staten moet nu 179 dollar voor het populaire apparaat neergeteld worden.

Sony gaf zogezegd al eerder deze week aan dat het de PS2 goedkoper zou maken, omdat er volgende maand een nieuw model wordt geïntroduceerd. De prijsverlaging van Microsoft houdt hier zeer waarschijnlijk verband mee, omdat de softwaregigant aartsrivaal Sony wil blijven volgen qua prijsniveau.

Grote winkelbedrijven hoopten al dat de prijzen van de grote merken game-consoles deze maand zouden zakken. Dat gebeurde vorig jaar namelijk ook gedurende de Electronic Entertainment Expo (E3) die deze week in Los Angeles plaatsvindt. Analisten verwachtten de prijsverlagingen van de grote merken game-consoles echter niet eerder dan na de zomer. De nieuwe PS2 staat vanaf volgende maand in de VS overigens weer voor het vertrouwde bedrag van 199 dollar in de winkel. Die console is uitgevoerd met een adapter om online te kunnen gamen en heeft de mogelijkheid om thuis gebrande dvd’s af te spelen. De opgewaardeerde PlayStation is aangekondigd tijdens de E3.