1 min

Tags in dit artikel

,

Wie dacht dat breedband internet vooral populair was vanwege de snelheid, die heeft het mis. Ook het voordeel dat je altijd online kunt zijn is niet doorslaggevend. Brits onderzoek wijst uit dat mensen vooral kiezen voor de kabel of ADSL omdat ze zich dan geen zorgen meer hoeven te maken over de inbelkosten. Dat blijkt volgens de website van BBC News uit een studie van The Work Foundation onder kleine huishoudens en bedrijven in de Britse steden Londen en Leeds. De organisatie bekeek hoe mensen omgaan met moderne technologie zoals mobiele telefoons en internet.

The Work Foundation constateerde dat internetters doorgaans nauwelijks gebruik maken van de snelheid van breedband internet. "Mensen doen geen dingen waarvoor je een snelle verbinding nodig hebt, dus dat is geen verkoopargument", aldus één van de auteurs van het rapport, James Crabtree.

Het grote voordeel van breedband internet is zogezegd het feit dat er niet per minuut hoeft te worden afgerekend. Een ander veel genoemd argument is dat een breedbandaansluiting ervoor zorgt dat je altijd online kunt zijn. De realiteit is echter dat de meeste computeraars hun pc uitzetten na gebruik.