Microsoft lanceert Visual Studio 2019 begin april

De lancering van Visual Studio 2019 staat gepland voor 2 april. Previews zijn al beschikbaar sinds eind vorig jaar.

Op dinsdag 2 april houdt Microsoft een virtueel event ter ere van de lancering van Visual Studio 2019. Het event vindt plaats om 18u onze tijd. Tijdens de webcast zal Microsoft aan de hand van demo’s en keynotes de nieuwigheden van de ontwikkelingsomgeving uit de doeken doen. Naast Visual Studio zelf zullen Azure DevOps en GitHub aan bod komen. Ook op twee april plant Microsoft een fysiek event in Zaventem. Ontwikkelaars die aanwezig willen zijn, kunnen via deze website aanmelden.

Preview

In anticipatie van het lanceringsevent bracht Microsoft de intussen derde preview van de software naar buiten. Die zou in principe zo goed als finaal moeten zijn. Wie de preview wil testen maar zijn gewone installatie wil behouden, kan de twee zonder problemen naast elkaar gebruiken. De preview vind je hier.

Microsoft zet efficiëntie centraal voor de nieuwste versie van Visual Studio. Het is de bedoeling dat code veel meer plaats krijgt, zodat je je beter kan focussen. Debugging werd verder verbeterd, terwijl One-Click Code clean-up alles overzichtelijk moet houden. Verder wordt het eenvoudiger om te updaten, en bouwde Microsoft een heleboel nieuwe functies in die van pas zullen komen voor ontwikkelaars in C++, C#, F# en Python.

Gerelateerd: Microsoft lanceert tweede preview Visual Studio 2019