Microsoft lanceert Visual Studio 2019 Preview voor Windows en Mac

Microsoft heeft Visual Studio 2019 Preview gelanceerd voor zowel Windows als macOS. De nieuwe versie is onder meer voorzien van een nieuw startvenster, een nieuwe zoekfunctie en een breder scala aan AI-gestuurde assistentie voor het automatisch aanvullen en formatteren van code.

De Integrated Development Environment (IDE) biedt een set ontwikkelingstools om computerprogramma’s in diverse programmeertalen te ontwikkelen. De nieuwste release biedt volgens Microsoft een verscheidenheid aan productiviteitsverbeteringen en verbeterde samenwerking. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen geluisterd naar de behoefte van ontwikkelaars aan meer codeerruimte.

De nieuwe versie van de IDE maakt het eenvoudiger om samen te werken dankzij de ingebouwde toegang tot Visual Studio Live Share, dat zelf ook met nieuwe mogelijkehden wordt uitgebreid. Naast dat de nieuwe release ook snellere tooling biedt, zoals betere refactoring-mogelijkheden en slimmere debugging.

IntelliCode

De IntelliCode-upgrade zorgt voor gepersonaliseerde suggesties voor elke gebruiker. Er worden aanbevelingen gedaan op basis van de patronen en bibliotheken die in hun code worden gebruikt. IntelliCode werkt nu ook met talen XAML en C ++ en gebruikers van Visual Studio Code hebben nu de mogelijkheid IntelliCode te gebruiken bij het werken met JavaScript, TypeScript, Python en Java.

Abonnees van Visual Studio Enterprise krijgen tegen betaling toegang tot CAST Highlight, een service waarmee gebruikers hun broncode kunnen scannen om zo de cloudgeschiktheid van hun applicaties voor migratie naar Azure te identificeren én de voortgang van hun app te monitoren. Dit zowel tijdens als na de migratie.

.NET Core

Verder kondigt Microsoft de algemene beschikbaarheid van het .NET Core 2.2-framework aan en maakt het de .NET Core 3.0 Public Preview beschikbaar. Die laatste brengt naar eigen zeggen “belangrijke updates voor web-, cloud-, IoT-, AI / ML- en Windows-desktopworkloads” met zich mee.

Tot slot onthulde Microsoft de beschikbaarheid van ML.NET 0.8 Public Preview. Dit betreft een framework voor machine learning, dat het voor ontwikkelaars eenvoudiger maakt om aangepaste ML-modellen aan hun code toe te voegen.