Cegeka neemt Nederlandse Finavista over

IT-dienstenleverancier Cegeka lijft het Nederlandse consultancybureau Finavista in. De acquisitie moet de activiteiten op het gebied van applicaties en data intelligence versterken.

Cegeka koopt het Nederlandse consultancybureau Finavista voor een ongekend bedrag. De overname moet Cegeka versterken in de domeinen van applications en data intelligence. Finavista brengt ervaring mee op het gebied van datamigratie, governance, data-kwaliteit en analyse. “De overname van Finavista past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds grotere rol die data spelen in de beslissingen die een organisatie dagelijks moet nemen”, aldus CEO Stijn Bijnens.

Eigen naam

Finavista, dat 35 werknemers telt die werken vanuit Utrecht, blijft vooralsnog onder eigen naam verder werken. Cegeka zal in eerste instantie in house data-gerelateerde diensten gaan aanbieden. Zo wil het bedrijf ondernemingen helpen om betere beslissingen te nemen op basis van beschikbare gegevens.

“Samen met Cegeka kunnen we nu invulling geven aan onze ambitie om de gespecialiseerde diensten en oplossingen van Finavista op het gebied van data-vraagstukken breder in de markt te zetten”, zegt Marcel Schenk, Managing Partner bij Finavista nog. De overname moet ervoor zorgen dat het kleine bedrijf zijn diensten breder kan aanbieden. Cegeka versterkt met de overname zijn klantenportfolio met verschillende bedrijven uit onder andere de financiële sector, logistiek en healthcare.

Nederland

Cegeka is zijn aanwezigheid in de Nederlandse markt actief aan het uitbreiden. Eind vorig jaar verdubbelde het bedrijf uit het Hasseltse zijn voetafdruk nog met de overname van de consultingtak van KPN. De overnames passen binnen de groeistrategie van het bedrijf.