Belgische Collibra meer dan 2,3 miljard dollar waard

De databeheerspecialist Collibra kondigt aan in zijn laatste financieringsronde ruim 112,5 miljoen dollar te hebben ontvangen. De totale waarde van de eerste Belgische unicorn komt hiermee op 2,3 miljard dollar uit. 

CaptitalG, de investeringspoot van Alphabat, was de grootste financierder in de vorige financieringsronde van Collibra en deed ook deze ronde zijn bijdrage. Ook Battery Ventures, Dawn Capital en Durable Capital Partners droegen bij aan de investeringen in Collibra. 

“Wij geloven dat Collibra voorop loopt in data intelligence, een vakgebied dat een enorme impact kan hebben op wereldwijde bedrijfsactiviteiten. We verwachten dat deze sector blijft groeien, omdat data steeds belangrijker gaat worden”, verklaart Henry Ellenbogen, hoofd van Durable Capital Partners, in een statement.

Softwareproduten van Collibra

Collibra maakt softwareproducten die grote organisaties helpen om data te beheren. De tools van het bedrijf maken het mogelijk om elk alledaags detail te volgen van een bepaalde data-opname, van wie het heeft aangemaakt, wanneer het is gemaakt en welke aanpassingen gemaakt zijn. Daarnaast kunnen administrators de software gebruiken om regels op te zetten voor de toegang tot bestanden. 

Wereldwijd gebruiken meer dan 450 organisaties de producten van Collibra. Tot de klantenkring behoren onder andere Verizon Communications Inc., Adobe Systems Inc. en andere grote bedrijven. Ook overheidsinstanties, zoals de U.S. Federal Aviation Administration, maken gebruik van Collibra. 

De technologie van Collibra kan worden gebruikt voor een aantal algemene gebruikssituaties. Een van die gebruikssituaties is het uitvoeren van analyses. De tool maakt het mogelijk om de oorsprong van een bestand te zien, evenals andere achtergronddetails. Hierdoor wordt het makkelijker om de juistheid van data te controleren.

Een andere mogelijkheid waar Collibra voor gebruikt kan worden, is de naleving van regels. Vorig jaar lanceerde het bedrijf Collibra Privacy & Risk, een tool die het makkelijker maakt voor bedrijven om te voldoen aan de privacywetgevingen, zoals de Europese GDPR