1 min

Tags in dit artikel

,

Uit een onderzoek van de NPD groep is gebleken dat er meer vrouwelijke gamers zijn dan ooit tevoren. NPD is een onderzoeksbureau dat onderzoek doet naar populairiteit van producten. De NPD groep is ook verantwoordelijk voor de verkooplijsten van spellen die wekelijks verschijnen.

Uit het onderzoek is gebleken dat 28 procent van de consoles bespeeld worden door vrouwen. Dat is een toename van 5 procent in het jaar 2008, een stijging van 23 procent naar 28 procent. De stijging van het aantal vrouwelijke gamers kan grotendeels worden verklaard door de Wii. Op de Wii ging het aantal vrouwelijke gamers het afgelopen jaar met 19 procent omhoog. Anita Frazier van de NPD groep zei zelf het volgende over de resultaten: "Het verleden jaar was een van de meest veranderende jaren in de geschiedenis als we kijken naar het definiëren van het publiek voor gamen. Zelfs met de toegenomen competitie van mobiele en sociale netwerk spellen, is de groep met console gamers de groep met de meeste nieuwe deelnemers."

De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek dat werd gedaan op een groep van 20.000 mensen, van de leeftijd tussen 2 en 65 jaar. Het volledige resultaat van het onderzoek kun je hier terugvinden.