2min

Tags in dit artikel

, ,

Bethesda heeft gisteren bekend gemaakt dat de downloadable content (DLC) van Fallout 3 onderweg is voor de PlayStation 3. Eerder kwam deze content al naar de Xbox 360 en pc. Bethesda heeft ook informatie naar buiten gebracht over de nieuwe DLC.

Operation: Anchorage zal als eerste naar de PlayStation 3 komen eind juni. Gevolgd door releases van The Pitt en Broken Steel en zal via PlayStation Network verspreidt worden.

Ook heeft Bethesda twee uitbreidingen in ontwikkeling, deze moeten uitkomen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360 en gaan Point Lookout en Mothership Zeta heten. Point Lookout voegt aan de wereld van Fallout 3 een gigantisch moerasachtig landschap toe wat je kunt ontdekken. In Mothership Zeta komen de aliens weer terug naar Fallout 3 en kan je deze proberen een lesje te leren.

Beide uitbreidingen komen uit voor de Xbox 360 en pc. Voor de PlayStation 3 komt de DLC pas nadat de eerdere content is uitgegeven. Point Lookout moet eind juni beschikbaar zijn, gevolgd door Mothership Zeta eind juli. De uitbreidingen zullen allebei 800 Xbox Live Points of ongeveer 10 euro gaan kosten en zullen verspreid worden via Xbox Live en Games for Windows Live.


Bethesda heeft ook plannen bekend gemaakt om de DLC in de winkel te verkopen, ze gaan dit doen in twee pakketten. ‘Fallout 3 Game Add-on Pack #1’ bestaat uit The Pitt en Operation: Anchorage en komt uit voor de Xbox 360 en pc op 26 mei. ‘Fallout 3 Game Add-on Pack #2’ bestaat uit Broken Steel en Point Lookout en komt ook uit voor de Xbox 360 en pc in augustus. Retail versies zijn voor de PlayStation 3 niet mogelijk, PlayStation 3 bezitters moeten het doen met DLC van PlayStation Network.

Ook komt Bethesda in oktober met een ‘Game of the Year’ versie van Fallout 3. Deze versie zal bestaan uit het spel inclusief alle vijf de uitbreidingen en komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. Voor de Xbox 360 en PlayStation 3 gaat het pakket 59,99 euro kosten en voor de pc 49,99 euro.