1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Samsung is een van de bedrijven die zich bezighoudt met het ontwikkelen en ontwerpen van brandstofcellen. Het bedrijf onthulde gisteren zijn nieuwe brandstofceltechniek.

De meeste techneuten kunnen niet wachten op de dag waarop brandstofcellen een goed alternatief zijn voor de batterijen in de gadgets en elektronica die we allemaal dagelijks gebruiken. Terwijl er bij huidige batterijen gesproken wordt over een batterijduur van uren en minuten, biedt een brandstofcel dagenlang energie.

Een van de bedrijven die veel geld in onderzoek en ontwikkeling van de brandstofcel steekt is Samsung. Het bedrijf heeft aangekondigd de nieuwe ‘Direct Methanol Fuel Cell’ (DMFC), die bedoeld is voor het leger, in 2010 te willen lanceren. De DFMC levert 1800 Watt-uur te zonder een extra aansluiting of meerdere oplaadbare batterijen. Het apparaat weegt 3,5 kg en moet in staat zijn de apparatuur van een soldaat drie dagen lang van energie te voorzien. Met bestaande batterijtechnologie zou een batterij van 10 kg nodig zijn.


Samsungs DFMC-brandstofcel

Samsung meldt bovendien dat de nieuwe brandstofcel tot acht keer duurzamer is ten opzichte van eerdere brandstofcellen en dat de brandstofefficiëntie van de nieuwe cel is verbeterd met 54 procent. Brandstofcellen hebben nog niet echt hun weg naar de consumentenmarkt gevonden. Alleen het bedrijf Mobion biedt een oplader op basis van een brandstofcel aan die een telefoon 24 uur van energie kan voorzien.